torek, 26. februar 2013

Čičerikina juha

Sestavine (za 2 - 3 osebe):

- 1 majhna čebula
- eno stebelce zelene
- 1 strok česna
- olivno olje
- vejica svežega rožmarina (listke nasekljamo)
- 1 skodelica (večer prej namočene) čičerike ali pa eno konzervo bio čičerike
- 500 ml vegi jušne osnove
- 100 g majhnih makarončkov
- sol, poper
- peteršilj


V loncu segrejemo olje, nanj vržemo nasekljane čebulo, zeleno, česen in rožmarin in na srednjem ognju dušimo približno 15 minut.
Dodamo odcejeno čičeriko in zalijemo z vegi jušno zasnovo. Kuhamo približno pol ure (če smo uporabili čičeriko iz pločevinke pa le malce pokuhamo, saj je že mehka).
Z zajemalko nato damo na stran pribl. polovico količine čičerike, ostalo juho pa s paličnim mešalnikom zmiksamo. Damo nazaj čičeriko, ki smo jo dali na stran, in dodamo še makarončke. Ko so makaroni kuhani, dodamo še sol, poper in nasekljan peteršilj.
Seveda, če bo juha pregosta za vaš okus, dodajte vodo.
Meni vedno zraven zadišijo palačinke, ampak se potem tako najem tele juhce, da ničesar več ne spravim vase :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar