četrtek, 7. februar 2013

Veganska zaseka


Potrebujemo:

- dve srednje veliki čebuli
- 5 krhljev suhih jabolk narezanih na koščke
- 2 čž soli
- palmova maščoba Palmin
- 2 dl stekleni kozarček s pokrovčkom

Postopek:

Narežemo čebulo na koščke. V ponvi segrejemo žlico palmove maščobe, nanjo stresemo čebulo, posolimo z eno čž soli in premešamo. Pražimo, dokler lepo ne porjavi, nato jo damo v kozarček. Postopek ponovimo (prepražimo, solimo) z jabolčnimi suhimi krhlji. Tu moramo biti zelo pazljivi, da jih ne zažgemo. Damo jih v kozarček s čebulo. Nato pa na ponvi stopimo še tri jedilne žlice palmove maščobe in dolijemo v kozarček. Kozarček bo zdaj verjetno napolnjen do dveh tretjin, do vrha pa ga zapolnimo tako, da dodamo še približno dve jž nestopljene palmove masti, ki se bo med mešanjem zaseke raztopila. Paziti moramo, da vsake toliko časa mešanico premešamo, da se koščki čebule in krhljev lepo razporedijo. Lahko dodamo še nekaj soli - odvisno od okusa. Čez čas se bo maščoba strdila in zaseka bo pripravljena za mazanje na kruh :) Zadeva se mora mazati zelo na tanko, ker je ultra mastna, torej ne gre pretiravati :)





Ni komentarjev:

Objavite komentar