petek, 10. februar 2012

Jagodno-kokosova torta Leonard

Biskvit: (za 16 - centimetrski model)
- 120 g moke
- 50 g sladkorja
- ½ čajne žličke pecilnega praška
- ščepec vanilije
- 20 ml olja
- 120 ml vode
Moko, sladkor, pecilni in vanilijo zmešamo, nato dodamo še olje in vodo in dobro premešamo. 
Biskvit pečemo ca. 30 minut na  160°. Biskvit ohladimo.

Krema:
- 1 pločevinka kokosovega mleka
- 5 žličk sladkorja
- 1 jedilna žlica psyllium husk (ni nujno)
- 1 jž kokosovega olja (stopljenega)
Kokosovo mleko zlijemo v multipraktik, začnemo miksati, nato počasi dodajamo sladkor, psyllium husk, kokosovo olje in nekaj časa mešamo. Maso postavimo v hladilnik za nekaj časa. Nato del mase namažemo na biskvit (ki je še v modelu:) (ravno toliko, da ga prekrije), povrhu položimo narezane jagode (ali namažemo jagodno marmelado) in namažemo še s preostalo kokosovo maso. Vse skupaj damo še malo v hladilnik. Preden postrežemo, posipamo z mletimi mandlji.

Ni komentarjev:

Objavite komentar