torek, 31. januar 2012

Pomarančna rezina

Predstavljaj si, da si v čolnu na reki,
okoli tebe je polno mandarinovih dreves, nad tabo pa marmeladno nebo. (The Beatles)

Pomarančna marmelada moje drage mame










Testo:

- 115 g moke
- 50 g sladkorja
- 120 ml mineralne vode (z mehurčki)
- 20 ml olja
- ½ zavitka pecilnega praška
- ščepec vanilije
- žlička limonine lupinice
- ščep soli

Najprej zmešamo skupaj suhe sestavine, potem pa dodamo še vse mokre sestavine in mešamo še približno 10 minut. Maso vlijemo v pekač (premer 16 cm) in pečemo na 160° 30 minut. Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi (pribl. 10 min), prerežemo napol in pustimo, da se še malo ohladi. Oba dela biskvita lahko namažemo z domačo pomarančno marmelado. Medtem pripravimo pomarančno plast.


Pomarančna plast:

- stisnemo toliko pomaranč, da dobimo dva deci soka (sok obvezno precedimo skozi gazo, da se znebimo vlakin, ki povzročajo grenkobo)
- dve žlici pomarančnega soka zmešamo skupaj z žlico koruznega škroba in četrt žličke agarja
- preostali sok zavremo, dodamo mešanico, odstavimo z ognja in mešamo, dokler se iz posode ne neha kaditi
- maso zdaj vlijemo na spodnji del biskvita (biskvit naj bo še vedno v modelu, seveda :)) in pustimo, da se masa strdi.
- ko je masa strjena, nanjo položimo še zgornjo plast biskvita
- po vrhu prelijemo s stopljeno čokolado (najmanj 75% delež kakava) in pustimo, da se strdi in voilà :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar