sreda, 22. februar 2012

Mafini z jagodami in ingverjem

Za 12 mafinov:
- majhna koreninica ingverja (na drobno narezanega)
- 250 g pirine moke
- 150 g sladkorja
- 125 g margarine (Alsan)
- 125 ml sojino-riževega mleka
- 1 čanja žlička pecilnega praška
- pol čajne žličke sode bikarbone
- 1 čajna žlička jabolčnega kisa
- jagode (narezane na majhne koščke)

Ingver in margarino zmešamo skupaj. Ostale sestavine, razen jagod, zmešamo v ne čisto tekočo maso in dodamo ingver in margarino ter ponovno zmešamo. Z maso napolnimo tretjino vsakega modelčka za mafine in vsakemu dodamo narezane jagode (količina po želji). Pečemo 20 minut pri 160°.

Inspired by: veganpassion.blogspot.com

3 komentarji:

  1. Mmmmmmmmmmmmmmmm tole je pa tisto kar si bom jutri privoščila-no, še kdo bo dobil kakšen košček-sporočim, kako dobro je hehehe

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala za tele veganske mafinčke!

    OdgovoriIzbriši