sreda, 22. februar 2012

Krofi

- 280 g ostre moke
- ščepec soli
- 14 g svežega kvasa
- 70 g sladkorja
- 1,8 dl sojinega mleka
- naribana lupinica ene limone
- 20 ml olja
Mleko malce segrejemo (tako da še lahko držimo prst notri :)). Dodamo sladkor in kvas ter pustimo, da kar precej naraste in se speni. Nato tole zmes, kvasec, dodamo moki, ki smo ji prej dodali olje, sol in limonino lupinico in vse skupaj dobro zmešamo. Maso pustimo vzhajati na toplem, dokler se vsaj za dvakrat ne poveča. Nato testo razvaljamo na debelino 1,5 cm in z okroglim modelčkom poljubnega premera izrežemo krofe, ki jih položimo na pomokano površino in pustimo vzhajati še kakih 15 minut. Krofe ocvremo v vročem olju (po vsaki strani, dokler ne 'pozlatijo'). Ko se ohladijo, jih napolnimo z marmelado.

1 komentar: