Sestavine za testo:
- skodelica moke
- ½ skodelice vode
- ščepec soli
- jedilna žlica olja
- polovica svežega kvasa
Sestavine, ki jih damo na pico, so odvisne od posameznikovih želja, jaz sem dala domačo paradižnikovo mezgo, čebulo, rožmarin, origano, sušene paradižnike, rukolo ter popečene rezine dimljenega tofuja. Vedno se je dobro držati pravila 'manj je več'.
Pečico nastavimo na 180°. Vse sestavine zmešamo v mešalniku, da dobimo testo, ki ne sme biti preveč lepljivo (dodajte še malo moke, da boste lažje mesili). Nato testo razvaljamo v krog in ga najprej položimo na namaščeno ponev. Po nekaj minutah (pribl. 5 - 10 min na majhnem ognju) testo preložimo na pekač. Pico obložimo s paradižnikovo mezgo iz domačih paradižnikov, potresemo origano in rožmarin, dodamo čebulo in sušene paradižnike. Pico damo peči v pečico za 10 minut. Medtem v ponvi na olju prepražimo na tanke lističe narezan dimljen tofu in ga položimo na pico, ko je že pečena. Perfect!
Ni komentarjev:
Objavite komentar