četrtek, 9. maj 2013

Porova juha

Juha je zelo enostavna in priročna jed. Ko prideš zvečer utrujen in lačen domov in se ti zdi, da bi vse preveč dolgo trajalo, da bi si naredili nekaj za nahranit želodček, je juha super ideja.
Tale porova pa še sploh. 
Potrebujemo en por, dve čebuli, malce oljčnega olja, vodo, sol, kvasove kosmiče (po želji), poper in to je to.
Narežemo čebuli in jih popražimo na olju, dodamo por, še malce pustimo, da se prepraži, dodamo dva ščepca soli, poper in zalijemo z vodo. Še malce pokuhamo, odstavimo z ognja, zmiksamo s paličnim mešalnikom in juha je gotova. 
Morda se vam bo na začetku zdelo, da vas juha ne bo nasitila, ampak boste videli, ko boste pojedli nekaj žlic, vam bo želodček že hvaležen in tista vražja volčja lakota bo takoj popustila.. Če boste potem še pri volji, si lahko še kaj skuhate ali odrežete kos kruha, nekaj oliv in že se lahko zrelaksirate. 





Ni komentarjev:

Objavite komentar