sreda, 27. marec 2013

Delavnica Veganski velikonočni zajtrk

Včeraj je imela Veganska kuhinjica svojo prvo delavnico - v Hiši hrane DG69 na Vrhniki.
Pripravljali smo veganski velikonočni zajtrk. Zbralo se je lepo število obiskovalcev - ženske (girl power!) pa tudi nekaj otrok. Moram se jim zahvaliti, ker so bile vse tako prijazne, otroci pa zelo pridni.

Imela sem kar obilo treme, ki je trajala skoraj skozi celotno delavnico. Prvič sem stala pred večjim številom (nepoznanih) ljudi in govorila, no, predvsem sem krilila z rokami :) Zdelo se mi je, da kričim na ves glas, ampak slišalo se me ni pa skoraj nič, saj je bil prostor dokaj velik. Jedi sem imela pripravljene tudi že vnaprej, za nekatere sem tam predstavila tudi postopek. Dobro, da bodo vsi ti recepti v celoti objavljeni na spletni strani trgovine, saj sem zaradi treme kakšen korak spustila oz. sem hitela naprej, ker se mi je zdelo, da sem počasna. Dobro, da sta bila tam Miha in Larisa, ki sta priskočila na pomoč, ko sem jaz zbezljala :)
So bile pa ljudem jedi zelo všeč. Po koncu (kratke) delavnice se je razvil pogovor - takrat sem bila že bolj sproščena in sem jim lažje povedala še kakšno zanimivost in odgovorila na vprašanja. No, pa vendar, overall je bilo zelo luštno, ženske so bile navdušene nad tem, kako zelo okusna je lahko veganska hrana, saj je bila večina obiskovalk vsejedk ... so na koncu hitele kupovat sestavine :) Juhu! Menda smo eno od obiskovalk prepričali, da bo znova poskusila z veganstvom. Kaj hočemo lepšega?

Torej, pripravljali smo veganska jajčka, hrenov namaz na domačem kamutovem kruhu z dimljenim tofujem in presno gibanico, poskusili pa tudi kamutova lešnikovo-čokoladna kolesca, po domače - 'šnekije' :)


Na tej povezavi najdete recepte z delavnice :)

Nekaj utrinkov:








Ni komentarjev:

Objavite komentar