četrtek, 26. april 2012

Pozdrav iz Toskane :)

Toskana je čudovita. Še bolj padeš noter, če v kamniti hiški 'in the middle of nowhere', kjer ni mestne razsvetljave in raznoraznih smrdečih izpuhov, pod kovtrom na toplem s svojim najdražjim gledaš film Under the Tuscan Sun (komaj čakam, da preberem še knjigo) in piješ vino, pridelano točno na tej posesti. Zraven pa smrčita še Frufru in Mili. Perfect!

Še ena stvar: tukaj pica res ni samo pica. Saj vsi vemo, da imajo Italijani poseben odnos do hrane, vedno so ga imeli, in zato trdim, da je ta pica, ki jo poješ v Firencah ali Sieni daleč pred pico, ki jo dobiš v Sloveniji. Pa še na meniju je veganska pica! Na meniju, ja :) Marinara (ne, ni morska hehe, čeprav sva lansko leto v Massi Maritimi dobila gor še inčune ... no, pa je imel kuhar malico :) Beautiful :)) Pa ne samo pica, tudi druge mljask mljask jedi gredo v slast: Fokače, Testenine, Rižote, SoLaTe, Bruskete (pišem z veliko, ker si to zaslužijo hehe:))), Juhe ... Seveda bodo recepti kmalu tudi tukaj :) Jupii


Ne smem pozabiti na ESpresso (ne ekspreso in podobne izpeljanke, prosim:) Tule je sicer dodanega malo sojinega mleka, torej je espresso macchiato.








Domače toskansko
rdeče vino



Kdo ne pozna rožmarina?
Super je, ko ga imaš pred nosom
in ga greš na vrt
pred hišico utrgat za
kakšno slastno rižotko.








3 komentarji:

  1. Kje točno pa sta bila v Toskani oz. na katero eko posestvi?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Campo al Salcio pri mestecu San Polo, blizu Firenc. Lp

      Izbriši
  2. Je že v zaznamku, hvala :)

    OdgovoriIzbriši