torek, 28. avgust 2012

Papa al pomodoro

Tole je odlična toskanska juha. Jamie o njej pravi: ''This Tuscan soup is delicious - it's a soup everyone should try. Just thinking of it makes me salivate! It's a family friendly soup - babies and grandparents (both without teeth!) can eat it with gusto.'' :)

- 500 g zrelih paradižnikov
- 3 stroki česna
- šop sveže bazilike (nasekljamo stebla in liste)
- ekstra deviško oljčno olje
- sol, črn poper
- 2 pločevinki pelatov (jaz sem dala raje sveže paradižnike)
- 250 g na večje kose narezanega kruha (če je star, je še toliko bolje!)

Paradižnike narežemo in jih skupaj s četrtino količine nasekljane bazilike in enim strokom česna (ki ga stisnemo v stiskalničku za česen) vržemo na pekač, prelijemo z oljem, dodamo sol in poper, malo premešamo in damo v ogreto pečico na 180 stopinj za 20 minut, da se bodo okusi in arome kar najbolje razvili.



Na štedilnik pristavimo lonec, 'zakurimo' in vanj damo nekaj oljčnega olja (npr. 2 jž) in na njem prepražimo ostala dva stroka česna in nasekljana stebelca bazilike ter malce podušimo, da se zmehčajo. Nato dodamo pelate iz pločevinke ali sveže paradižnike s kuhalnico razkosamo in pustimo dušiti še 15 minut.

V lonec sedaj dodamo kose kruha in jih dodobra zmešamo skupaj s paradižniki, da se kruh prepoji s paradižnikovim sokom. Na koncu pa dodamo še paradižnike iz pečice (naj na pekaču ne ostane nič, vse lepo postrgamo in dodamo v lonec:)) in vse skupaj fino premešamo, razdelimo na krožnike in dodamo preostale nasekljane bazilikine liste. Yummy!

Inspiracija: Jamie Oliver - Jamie's Italy

Ni komentarjev:

Objavite komentar