četrtek, 6. september 2012

Karpačo s hokaido bučo

Ta teden se prehranjujeva bolj presno, da se lahko najini prebavni organi malo odpočijejo :) Pripravila sva karpačo s hokaido bučo. Nekaj časa nazaj sva delala karpačo z zeleno bučko, ampak sva trakove popekla, kar pa ni bil ravno pravi karpačo, saj mora biti bučka surova.

Priprava:
Hokaido bučo z lupilnikom narežemo na trake, pokapljamo s hladno stiskanim oljčnim oljem, balzamičnim kisom in popopramo.
Zelo hrustljavo.

Čokoladni chia puding

Najprej: Končno imam 'heavy duty' blender in lahko delam yummy yummy presne sladice, omake, pomake itd. Me Happy :))
V Delovi prilogi Odprta kuhinja (mislim, da izpred nekaj mesecev) sem našla Barbarellin recept za presni puding. Sicer je ta recept kar razširjen, sem ga že velikokrat opazila, zdaj pa sem ga končno pripravila. Super je in zelo enostaven za pripravo.

Sestavine
- skodelica mandljevega ali riževega mleka
- 5 žlic chia semen
- 2 žlici surovega kakava v prahu
- 1/2 žlice mace v prahu
- žlica agavinega sirupa, kapljica vanilijeve esence

Vse sestavine, razen chia semen, v močnem mešalniku zmešamo do gladkega. Po potrebi dodamo več surovega kakava ali agavinega sirupa.
Zmes vlijemo v skledico, primešamo chia semena in pustimo stati 15 do 20 minut, da se napnejo. Nato postrežemo.

Enkraten pudingec :)