petek, 14. junij 2013

Presna jagodna torta ali presni jagodni koščki :)





Testo:

- skodelica indijskih oreškov 
- skodelica mandljev
- 3 jž agavinega sirupa
- 2 jž stopljenega kokosovega olja
- malce vode, da multipraktik lažje obrne

Vse stresemo v multipraktik in mešamo. Če želite bolj grobo konsistenco, mešajte manj. Maso stresemo v model, enakomerno porazdelimo po vsej površini in damo v hladilnik.



Pripravimo kremo:

- 1 skodelica čez noč namočenih indijskih oreškov
- 2 skodelici narezanih jagod
- 50 ml agavinega sirupa
- 150 ml stopljenega kokosovega olja
- žlička presne vanilije 
- 3 jž stisnjenega soka limete
- ščepec soli

Vse sestavine, razen kokosovega olja, stresemo v blender in miksamo, pomagamo si s tamperjem. Najprej na najnižji prestavi, po kakšni minuti prestavimo na višjo in mešamo, dokler masa ne postane popolnoma gladka. Nato dodamo stopljeno kokosovo olje in miksamo še kakšne pol minute ali minuto. Pomagamo si s tamperjem. Ko je masa dobro zmešana, jo vlijemo na testo, z lopatico poravnamo površino kreme in vse skupaj pustimo v hladilniku čez noč, da se tortica strdi. 

Za okras sem na vrh vsakega koščka dala srčke BioVegan, ki sem jih kupila v hipermarketu v Ljubljani. V Krškem bi jih znali imeti v Hiši Narave.


Ni komentarjev:

Objavite komentar