- 1/3 skodelice sojinega mleka
- 1/2 žličke jabolčnega kisa
- 1/2 skodelice zmiksanih jagod
- naribana lupinica ene bio limone
- sok ene limone
- 1/2 skodelice agavinega sirupa
- 1/3 skodelice nerafiniranega rastlinskega olja
- 1/2 žličke vanilije
- 1 1/3 polnozrnate pšenične ali pirine moke
- 3/4 žličke pecilnega praška
- 1/2 žličke sode bikarbone
- 1/4 žličke soli
Pečico segrejemo na 160° in si pripravimo modelčke za mafine. V veliki posodi zmešamo sojino mleko in jabolčni kis in pustimo stati tri minute, da se zmes malce sesiri. Dodamo zmiksane jagode, limonino lupinico, limonin sok, agavin sirup, olje, vanilijo in zmešamo. Nato pa dodamo še ostale sestavine in mešamo, da dobimo gladko maso.
Vsak modelček napolnimo do 2/3. Mafine pečemo 25-30 minut. Okrasimo jih s stepeno sojino/riževo/kokosovo smetano.
Mafini imajo res enkraten osvežujoč limonin okus :)
Inspired by: veganpassion.blogspot.com
Ni komentarjev:
Objavite komentar