ponedeljek, 4. junij 2012
Domača marmelada iz pomaranč in bezga
- 6 dl sveže stisnjenega pomarančnega soka
- 7 cvetov bezga
- 250 g sladkorja
- 1,5 žličke agaragarja
V sveže stisnjen sok pomaranč namočimo bezgove cvetove in pustimo stati čez noč. Sok naslednji dan odcedimo in vanj zamešamo sladkor, premešamo, da se sladkor raztopi. Nekaj soka odvzamemo in vanj vmešamo agar, da se izognemo grudicam. Preostali sok zavremo in vanj zlijemo mešanico z agarjem ter pustimo vreti še 5 minut. Če pustimo agar vreti več kot 5 minut, agar ne bo zželiral marmelade, zato bodimo pazljivi. Nato marmelado takoj natočimo v kozarčke, ki smo jih oplaknili z vročo vodo, in jih dobro zapremo. Pokrovčki naj bodo vedno novi, saj drugače lahko pride zraven zrak in se zadeva hitro pokvari. Po domače - kozarčki morajo biti 'diht' zaprti :) Najina marmelada je dokaj tekoča (ampak ne preveč), če hočete tršo, dodajte več agarja (npr. 2 žlički).
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar