nedelja, 6. januar 2013

What we had for holidays II




2. fotka - lešnikovi rogljički
- 300 g moke
- 100 g mletih lešnikov
- 50 g sladkorja
- 1 bio vanilijev sladkor
- 150 g masla Alsan
- 2 žlici rastlinskega mleka
- nekaj sladkorja v prahu

Vse sestavine zgnetemo, vendar ne preveč, saj drugače pecivo ne bo tako rahlo. Iz mase oblikujemo rogljičke. Pečemo jih 20 minut na 180 stopinj. Piškote vzamemo iz pečice in jih pustimo ohlajati približno 5 minut, nato jih povaljamo v sladkorju v prahu.


What we had for holidays

Long time no see ...  Kako ste preživeli praznike? Verjamem, da fino :)
Pri nas je bilo letos zanimivo, drugače kot prejšnja leta. Nekako nismo padli v ta predbožični nori 'moramokupitidarilainsegužvatiponakupovalnihcentrih' mood in smo naredili domače stvari, ki smo jih podarili bližnjim. Medtem pa spekli še kaj slastnega, na primer sezamove in makove rogljičke in pleteničke.
Recept je iz revije Sensa. Super revija, škoda, da bo odslej izhajala le enkrat na tri mesece. Bummer.

- 1 kg moke
- kvas
- 0,1 dag soli
- 5 dl sojinega mleka
- 1 dl olja
- voda po potrebi

Zamesite sestavine, nato naj testo vzhaja na dvojno količino. Testo razvaljajte, ga razrežite na trakove, trakove pa na trikotnike (ali pa iz treh dolgih tankih svaljkov spletete pletenico). Trikotnike iz širšega dela proti ožjemu zavijte v rogljičke, premažite jih s slano vodo in potresite s sezamom/makom. Pecite 30 minut pri 180 stopinjah.