ponedeljek, 7. maj 2012

Polnjena fokača z rukolo

Potrebujemo:

- osnovni recept za krušno testo
- skodelico rukole
- pest majaronovih listov
- sol, poper
- olivno olje
- po želji timijan in žajbelj

Testo pripravimo do (vključno) petega koraka (oblikovanje testa - pod objavo Osnovni recept za krušno testo), ga razvaljamo na debelino 1 cm. Na polovico testa razporedimo rukolo, posolimo, popopramo in poškropimo z malce olivnega olja ter vse skupaj s prsti potlačimo v testo. Z drugo polovico pokrijemo nadevano polovico, robove stisnemo skupaj, da se testo sprime. Povrhu premažemo z oljem in dodamo še nekaj listov (ali mletega) žajblja in/ali timijana. Zdaj testo pustimo vzhajati še kakšne pol ure. Ko se testo podvoji, ga potisnemo v prej ogreto pečico na 180° in pečemo 25 minut. 

Inspired by: Jamie Oliver's Jamie's Italy